Lemondott Kiss László

bűnügy
2016 április 07., 15:17
comments 883

Lemondott úszókapitányi tisztéről az úszóedző, akiről kiderült, hogy csoportos nemi erőszakért ült börtönben a hatvanas években. Kiss Lászlóról kedden jelent meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték.

A lemondásáról kiadott közleményben azt írta:

„A magyar sport érdekeit, valamint a személyemet ért támadás folytán megrendült egészségi állapotomat is szem előtt tartva, úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről."

Ugyanakkor tagadja, hogy bármiféle nemi erőszakot követett volna el. Szerinte 1961-ben koholt vádak alapján, egy koncepciós perben ítélték el.

Korábban a százhalombattai képviselő-testületnek küldött levelében Kiss László lemondott az városban betöltött alpolgármesteri posztjáról is. Az előzetes tervekkel ellentétben képviselők a csütörtöki ülésükön azt nem tárgyalták, hogy mi a Kissről elnevezett uszodával, de a következő ülésen valószínűleg ez is előkerül. 

Szerda délelőtt a Magyar Úszó Szövetség és az edzőbizottság még rendületlen bizalmáról biztosította Kisst. Azonban csütörtökön Cseh László külön Facebook-posztban cáfolta, hogy ő is kiállt volna az edző mellett. 

Nem sokkal Kiss lemondása előtt, csütörtökön a KÉSZ bejelentette, hogy az ügy miatt nem fogja támogatni a Magyar Úszó Szövetséget. (MTI/hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.