Orbán pénteken még a zárvatartás kiterjesztéséről beszélt

politika
2016 április 11., 08:47
comments 210
photo_camera Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Szokásos pénteki interjújában (a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában) Orbán Viktor miniszterelnök még támogatásáról biztosította a vasárnapi boltzár intézményét. 

 „A kormány elindult egy úton, aminek a célja, hogy vasárnap ne kelljen munkát végezniük az embereknek”  

 - mondta a miniszterelnök, aki hozzátette ehhez azt is, hogy az intézkedési folyamatnak csak első lépcsője volt a kereskedelem; a zárvatartást szeretnék kiterjeszteni más szektorokra is. 

A sajtóban több helyen felmerült, hogy a miniszterelnök a vendéglátóipari szektorra - a mozikra és éttermekre - célozhatott. 

Erről reggel, az ATV műsorában megkérdezték Tuzson Bencét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát, aki akkor még azt mondta: bizonyos intézmények - például a múzeumok - esetében nem merülhet fel, hogy zárva kelljen maradniuk vasárnaponként, de a kormány még vizsgálja, mely szektorokban lehetne élni az intézménnyel. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.