Ha dohányzol, nehezebben kapsz munkát

PÉNZ
2016 április 12., 07:29
comments 163
photo_camera Fotó: gov.uk

A kaliforniai Stanford Egyetem orvosi kara arra jutott, hogy szignifikánsan kevesebbet keresnek, ráadásul nehezebben is találnak munkát azok, akik dohányoznak. 

A JAMA Internal Medicine című orvosi szaklapban olvasható kutatás szerint a cigi és a munkanélküliség közötti összefüggések felderítésére a kutatók 131 munkanélküli illetve munkát kereső dohányos és 120 nem dohányzó munkanélkülit kérdeztek meg. 

A résztvevőket hat hónaponként interjúzták meg. Egy év után a dohányosoknak csak 27 százaléka, a füst nélkül élőknek 56 százaléka talált munkát. Plusz a dohányosok átlagosan öt dollárral kevesebbet keresnek új munkahelyükön, mint azok, akik nem cigiznek. Oksági viszonyt persze nehéz lenne bizonyítani, és egyébként is kicsinek mondható mintákról van szó. 

Valószínűleg jellegzetesen amerikai jelenségről lehet szó; ott a dohányzás általános elfogadottsága sokkal alacsonyabb, mint mondjuk Európában. (MTI / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.