Az ausztrál mezőgazdasági miniszter nem adna Oscart Johnny Depp bocsánatvideójára

sztár
2016 április 19., 06:25
comments 35

Az Észak-Koreában elfogott "kémekkel" készített propagandavideók stílusában kért elnézést az ausztrál néptől bűneiért Johnny Depp és neje, Amber Heard. A színészházaspárt illegális állatcsempészettel vádolták, mert 2015-ben engedély nélkül vitték magukkal az ausztráliai forgatásukra két Yorkshire terrier kutyájukat.

link Forrás

Amber Heard óvatlan volt, a forgatás alatt posztolt egy képet a kutyáiról. Ekkor csapott le az ausztrál államgépezet:

Ausztráliába csak szigorú karanténszabályokat betartva lehet állatokat bevinni, hogy védjék a kontinens egyedi ökoszisztémáját.

A szabályokat megsértő színészpárt az ausztrál földművelésügyi miniszter, Barnaby Jones a kutyák elaltatásával fenyegette.

Heard és Depp a bírósági tárgyalás előtt rögzítette a bocsánatkérést. A kisfilm leginkább túszvideóra emlékeztet, Heard és Depp kifejezéstelen arccal kérnek bocsánatot a bűnükért. Heard "gyönyörű szigetnek" nevezi Ausztráliát, Depp pedig arról beszél, hogy az ausztrálok melegszívűek és közvetlenek, még akkor is, amikor állatok legyilkolásával fenyegetőznek.

"Ha Ausztráliába mész, jelents be mindent" - mondja a felvétel végén fapofával Depp.

Az agrárminiszter, Jones nem volt elragadtatva a videótól. "Nem hiszem, hogy ezért Oscart kapna" - mondta, visszautasítva a feltételezést, hogy ő rendezte volna a videót. "Nem, ennél még én is jobb munkát végeztem volna" - mondta, és felszólította Deppet, hogy vegye fel újra a jelenetet, "több lélekkel".

A videó amúgy ilyen remek paródiákat inspirált:

link Forrás

A bíróságot viszont meggyőzte a bocsánatkérést, mert Heardöt végül állatcsempészet helyett csak hivatalos dokumentumok meghamisítása miatt egy havi jó magaviseletre kötelezte. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.