Most, hogy ismeretleneknek akarják átjátszani, elkezdett szép nyereséget termelni az MKB

gazdaság
2016 április 20., 12:05
comments 47

"A következetesen végrehajtott reorganizáció hatására, a negyedévre eső banki különadóval együtt is 4 milliárd forintos eredményt ért el az első negyedévben az MKB bankcsoport", közölte a bank.

Ha az MKB-ról beszélünk, akkor ez, mármint a nyereség, nagyon nagy dolog, hiszen a bank

az ezt megelőző hat évben összesen 663,4 milliárd forint veszteséget termelt,

és még ez után is le kellett választani róla 343 milliárd forint rossz hitelt a szanálási programban – ezzel esélyesként pályázik minden idők legnagyobb magyar pénznyelőjének címére. (Ezt a terhet főleg a korábbi a bajor tulajdonos, aztán a magyar állam, majd a magyar bankrendszer viselte.)

Az MKB éppen időben kezd nyereséges lenni, hiszen 37 milliárd forintért az eladást irányító MNB már el is fogadta két totál ismeretlen, de annál zavarbaejtőbb ajánlattevő és egy CIG-csoporthoz tartozó nyugdíjpénztár ajánlatát. Az MNB alelnöke szerint azért kell gyorsan megszabadulni a banktól ezen az áron, mert hamar sokkal értékesebb lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.