Vona Gábor állítólag kiszórná Novák Elődöt és a radikálisokat a Jobbik elnökségéből

politika
2016 április 20., 07:34
comments 263
.Vona Gábor, a Jobbik elnöke lakossági fórumon beszél, mellette Varga-Damm Andrea
photo_camera Veszprém, 2016. március 29...Vona Gábor, a Jobbik elnöke lakossági fórumon beszél, mellette Varga-Damm Andrea szakértõ Veszprémben 2016. március 29-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

„Ma megtörtént az, amit sosem gondoltam volna a Jobbik háza táján. Vona megparancsolta élve a vétó jogával Novák Elődnek, Apáti Istvánnak, Szávay Istvánnak hogy ne induljanak az alelnök jelölt választáson, …és megkérte Hegedűsnét, hogy ő sem induljon! Megtörtént a hídépítés… vágóhíd a radikálisoknak."

Az atv.hu tudósítása szerint ezt írta Facebook-oldalán kedd este Szlávik Viktor, aki a Jobbik korábbi bátonyterenyei képviselőjelöltje. A posztot azóta több tucat másik jobbikos is megosztotta.

Az oldal azt írja, hogy szerda délután tart elnökségi ülést a Jobbik, ahol a nyári tisztújítás lesz a téma. A párt egyik megyei elnöke azt mondta a portál újságírójának, hogy a Jobbik elnökének az alapszabály szerint van lehetősége meghatározni, kikkel szeretne együttműködni a vezetésben.

A lap szerint Vona akár az alapszabály lehetőségeit is kihasználná, hogy megakadályozza, a radikálisként ismert politikusok elinduljanak a elnökségi posztért. Az atv.hu-nak az országos vezetőségből senki nem akart nyilatkozni. (atv.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.