Peren kívül egyezkedne a Volkswagen az Egyesült Államokban

autó
2016 április 21., 21:33
comments 36

Szűkszavú közleményt adott ki a német autógyár, amiben annyi áll, hogy dízelbotránnyal összefüggésben elvi megállapodásra jutottak az Egyesült Államokban a szövetségi kereskedelmi felügyelettel, a igazságügyi minisztériummal, a szövetségi környezetvédelmi hatósággal és a Kalifornia állami környezetvédelmi hatósággal. A következő hetekben ezt az elvi megállapodást alakítják úgy, hogy a Volkswagen kötelezettséget vállal az ügy lezárásáért, de azt el nem ismeri.

AFP PHOTO / GREG BAKER
photo_camera AFP PHOTO / GREG BAKER

A gyár felé a San Francisco-i bíróságon indítottak gyűjtőpert, de peren kívüli megállapodás már nincs messze. Német lapok szerint az ügyet kezelő szövetségi bíró, Charles Breyer arról számolt be, hogy a megállapodás értelmében, a a VW a tulajdonos igénye szerint vagy megjavítja, vagy visszavásárolja a dízelbotrányban érintett autókat és fizet. A Die Welt úgy tudja, hogy a gyár autónként 5 ezer dollárt fizethet majd.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Egyesült Államokban kialkudott megállapodás máshol is érvényes lesz-e. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.