Halálba hajszolták a turistákat cipelő elefántot Angkorban

ÁLLAT
2016 április 25., 13:08
comments 77

Negyven fokban sem pihentették tartói azt a több mint 40 éves elefántot, amelyik Angkorban pusztult el a napokban. Negyvenperces úton két turistát vitettek el vele Angkorvatba, majd az állat összerogyott és szívrohamban meghalt a nagy hőség és kiszáradás miatt.

photo_camera Fotó: Yem Senok/Facebook

Miután a Facebookra kikerült a halott állat fotója, óriási felháborodás indult - írja a Daily Mail.

Sambo 2001 óta cipeli a turistákat a kambodzsai templomromok között. Egy út fejenként 20 dollár körül van. A tiltakozó állatvédők arra szólították fel a turistákat, hogy ne vegyék igénybe az elefántokat.

Az Angkori Elefánt Társaságnak maradt még 13, fogságban tartott és dolgoztatott elefántja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.