Kitiltották a hvg.hu, az Index, a Nol és a 24.hu tudósítóit a parlamentből

Média
2016 április 26., 07:23
comments 228

A hvg.hu kedd reggel kapott értesítést arról, hogy Fekete Norbertet, a lap riporterét határozatlan időre kitiltják a parlamentből, mert "a Sajtóiroda munkatársának többszöri figyelmeztetése és felszólítása ellenére is folytatta tevékenységét, és nem volt hajlandó elhagyni a Déli Társalgó és az Országház Kupolatermének területét".

Az újságírót "engedély nélküli forgatás", és "a szabályokkal való nyílt és tudatos szembeszegülés" miatt tiltotta ki Kövér László házelnök.

Így járt az Index két munkatársa, Fábián Tamás és Bakró-Nagy Ferenc is, a Népszabadság Online videósai, Kovács Klára és Mándli Iván, és a 24.hu tudósítója is.

A Népszabadság hétfői videóján lehetett már látni, hogy Havasi Bertalan azt mondja, következményei lesznek annak, hogy olyan területen forgatnak, ahol az országgyűlés rendje szerint nem lehet.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.