Flashmobbal tiltakozik Tarlós 200 milliós megszorítása ellen a Fesztiválzenekar

ZENE
2016 április 29., 08:45
comments 120

Szerdán a fővárosi közgyűlés megszavazta, hogy jövőre csak 60 millió forint támogatást kapjon a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) az eddigi 260 millióhoz képest. A zenekar vezetése felháborodott, mert nem egyeztettek velük erről, és a városvezetés előzetesen nem is tájékoztatta erről őket.

Fischer Iván, a BFZ karmestere most videóban üzente meg a fővárosiaknak, hogy mivel jár ez. Nagyon sok fellépésüket nem fogják tudni megtartani.

link Forrás
  • Elmarad 30 hangszerkóstoló iskolákban, ahol a BFZ zenészei segítik a gyerekek hangszerválasztását,
  • iskolákban elmarad 10 gyerekopera előadás,
  • 3 nagyzenekari nagyverseny marad el a MÜPÁ-ban (a jegyárakat visszafizetik),
  • le kell mondani egy éjféli koncertet a Millenárison,
  • 10 idősek otthonába nem tudnak elmenni,
  • elmarad 3 templomi hangverseny,
  • lemondanak 3 olyan koncertet, amikor elhagyatott régi zsinagógákba látogat a zenekar,
  • elmarad 3 hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett koncert,
  • és egy külföldi turnéra sem tudnak elmenni: Vilnius, Riga, a ravennai fesztivál és a szentpétervári fehér éjszakák fesztiváljának meghívását kénytelenek lemondani.

Fischer a videó végén azt mondja, egy koncertet sem hagynak ki szívesen, de a zenekar hosszútávú megmaradása érdekében nincs más választásuk.

"Budapest többet érdemel. olyan városvezetést, amely jó gazdaként gondoskodik a város kultúrájáról."

A karmester végezetül május 7-ére egy nagy flashmobra hívja meg a budapestieket, és várja oda Tarlós Istvánt is, hogy a zenekar támogatói előtt adjon magyarázatot arra, miért vette el a BFZ-től a támogatást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.