Nagy erőkkel keresik a parasztot, aki többször is megütött egy terhes fókát

ÁLLAT
2016 április 29., 03:45
comments 99

Nem elég, hogy veszélyeztetett, még terhes is volt az a Hawaiin őshonos barátfóka (Neomonachus schauinslandi), akit egy elvetemült férfi ismeretlen indíttatásból bántalmazott Kauai szigetének tengerpartján. Az esetről készült videón látható, hogy a férfi többször is megüti a fókát, aki ráadásul terhes.

link Forrás

A 300 kilós állat, aki az RK-30 nevet kapta a keresztségben a kutatóktól, nagy népszerűségnek örvend a helyiek körében, mondta a Guardiannek Jamie Thomton, az amerikai Nemzeti Éghajlati Adatközpont (NOAA) Kauai tengeriemlős-reakciós koordinátora (tényleg létezik ilyen.)

A barátfóka kizárólag Hawaiin él, és az egyik legveszélyeztetettebb tengeri emlősfajnak számít: becslések szerint mindössze 1060 példány él belőle. A nyomozás megindult; ha elkapják, a tettes 50 ezer dolláros pénzbüntetésre és ötéves elzárásra számíthat. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.