Az MTK mégis hajlandó majdnem 1000 Vasas-drukkert beengedni a dunaújvárosi tétmeccskre

sport
2016 április 30., 10:33
comments 93

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közbenjárására majdnem ezer Vasas-szurkoló láthatja szombaton az MTK elleni, dunaújvárosi NB I-es mérkőzést.

„Miután a hatályos szabályok szerint az MTK-Vasas mérkőzést nem lehetett a Fáy utcában lejátszani, sajnálatos vita és huzavona alakult ki a Dunaújvárosban megrendezésre kerülő összecsapás körül. Az MLSZ folyamatosan arra ösztönözte a klubokat, hogy a nézők érdekeit is figyelembe vevő megoldást találjanak” - mondta az ügy előzményeiről az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Végül a szövetség erőteljes nyomására a két klub egyeztetésén a rendező MTK elfogadta, hogy a meccsen csaknem ezer vendégszurkoló lehessen jelen, és ők kártyahasználat nélkül is jegyet válthatnak.

A szövetség a bajnokság lezárása után megvizsgálja, milyen eszközökkel lehet elérni azt, hogy a jövőben a nézők érdekeivel ellentétes rendezői döntésekre ne kerülhessen sor - közölte Sipos Jenő.

Az OTP Bank Liga 33. (utolsó) fordulójában a legnagyobb tétje a 16.30 órakor kezdődő MTK-Vasas összecsapásnak van. A kék-fehérek a dobogóra és a nemzetközi kupaindulásra hajtanak, az angyalföldiek pedig csak győzelemmel biztosíthatják be első osztályú tagságukat.

A Vasas ugyanakkor akár vereséggel is bennmaradhat az NB I-ben, ugyanis jelenleg az utolsó előtti, második kiesőhelyen a Puskás Akadémia áll. A felcsútiak a Budapest Honvédot fogadják, és kizárólag győzelemmel lehet esélyük a bennmaradásra.

A Vasas FC szerdai tájékoztatása szerint eredetileg csak 378 angyalföldi drukkert engedtek volna be szombaton a stadionba, és csak szurkolói kártyával lehetett volna jegyet váltani, úgynevezett MLSZ-kártyával viszont nem. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.