Elpusztult a debreceni állatkert 18 napos kis zsiráfja

GYÁSZ
2016 április 30., 15:25
comments 54

Április tizenegyedik született meg Debrecenben 430 napnyi vemhesség után Szilveszter és Emma utóda, ami szombat reggel váratlanul,

minden előzmény nélkül elpusztult.

A debreceni állatkert igazgatója, Nagy Gergely Sándor elmondta, hogy az hatéves Emma első ellése volt most áprilisban, ami mindig különösen veszélyes a zsiráfoknál. A szülést követően az anyaállat nem engedte magához a zsiráfbébit, ezért az ilyenkor szokásos protokoll szerint az állatápolók kézből táplálták, gondozták, a kis zsiráf szépen gyarapodott, tette hozzá az igazgató. Nagy elmondta, hogy az állat elpusztulásának okáról csak a Nébih állat-egészségügyi diagnosztikai laboratóriumának vizsgálata után tudnak meg részleteket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.