Franciaországba ment az elcsalt pénzzel egy 39 éves magyar

bűnügy
2016 április 30., 07:41
comments 48

Hazahoztak Franciaországból egy biztosítási csalás miatt körözött férfit. A 39 éves ráckeresztúri M. Csaba és társai több mint 180 millió forintos kárt okoztak egy biztosítótársaságnak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján szombaton.

M. Csaba ellen különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A rendőrség közleménye szerint a férfi egy cég ügyvezetőjeként egy biztosítótársasággal biztosításközvetítő tevékenység végzésére kötött szerződést 2009-ben. M. Csaba és társai úgy kötöttek biztosítási szerződéseket ismerőseikkel, hogy - jóhiszeműségüket kihasználva - kitöltetlen formanyomtatványt írattak velük alá. A szerződések féléves díját a magánszemélyek helyett a cég fizette ki a biztosítótársaságnak - ezzel megszerezték az ügynöki jutalékot -, ezután azonban nem fizettek tovább.

A nyomozók szerint a férfi és társai abból a célból közvetítették az ajánlatokat, hogy a biztosítótársaságot megtévesztve a jelentős összegű jutalékot megszerezzék. A cég 156 emberrel kötött életbiztosítást, ezzel

több mint 180 millió forintos kárt okozva a biztosítónak.

Az M. Csaba tíz társa elleni nyomozás iratait a BRFK 2015 nyarán vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek, ő azonban a gyanúsítotti kihallgatásán nem jelent meg, sem lakcímén, sem tartózkodási helyén nem találták a rendőrök, ezért országos és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A francia társszervek április 10-én elfogták a férfit, majd Magyarországra szállították, és április 28-án átadták a budapesti rendőröknek. M. Csabát gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.