A Kossuth Rádió bemondója véletlenül majdnem Matolcsy nevét mondta ki egy korrupciós hírnél

bűnügy
2016 május 01., 17:14
comments 122

A Kossuth Rádióban vasárnap az Alstom-ügyről volt szó, a híreket összefoglaló bemondónő viszont majdnem óriásit bakizott. Miközben éppen Kocsis Máté legutóbbi sajtótájékoztatóját foglalta össze, ebbe a mondatba sikerült belefutnia:

A pénz egy része Matol ööö a pénz egy része Medgyessy Péter volt miniszterelnök feleségének bankszámláján tűnt fel.

Itt meg is lehet hallgatni, 25 másodperc körül jön ez a rész. De elérhető a fájl a Kossuth Rádió archívumában is.


A zavar persze nem véletlen, az MNB alapítványai és Matolcsy György személye körül felmerült konkrét bűncselekmény-gyanús ügyeknek a részletei nem igazán érik el a közmédia ingerküszöbét, úgyhogy sajátos és szomorú sorozat szakadt volna meg most, ha Matolcsyt véletlenül egy korrupciógyanús ügy mellé társítják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.