Húsleves, gyógysör és más megoldások

ZENE
2016 május 01., 07:30

Gyötrelmesen induló hétvégi délelőttökre kitalált sorozatunkban egy ideje már nem kalandoztunk az elektronika felé, ezért most igazán bemerészkedünk a sűrűjébe: Cheeky, azaz Berke Nikoletta mixével.

Ő már több mint egy évtizede rakosgatja a lemezeket országszerte a klubokban, a breakbeattől pszcihedelikusabb zenéken át a négynegyedig mindenféle dolgok megfordulnak a keze alatt. Tagja a négy női dj-t tömörítő She Fire kollektívának, és játszik a MadCity és a Psychedelia Crew csapatában is. Róla többet Facebook-oldalán és blogján keresztül lehet megtudni, zenéihez pedig Mixcloudon és Soundcloudon át vezet az út.

A mai, a szokottnál mindenképp energetikusabb mixhez kaptunk egy részletes felvezető szöveget is, íme:

Ez a mix egy másnapon készült, szóval a címe nagyon is helyénvaló. Történt ugyanis egy szép vasárnapon, hogy átjöttek „másnaposkodni” a barátok, akikkel a buliban voltam még előző éjjel. Ilyenkor általában lekerül a lepel a dj pultról, és a vendégek örömére zenélek még egy kicsit, vagy többet, és van úgy, hogy több vállalkozó szellemű is becsatlakozik (sokszor dj pajtások) és ebből nagyon jó dolgok szoktak kisülni: új vagy régen látott lemezek kerülnek elő, vagy tanulunk egymástól technikákat, mindenesetre felemelő élmény, az biztos!

Ez a hangover mix olyan, hogy aki még félig alszik, azt felébreszti, akinek még nem volt elég az esti zenéből, az tovább tudja ropni, mindenesetre a másnaposságot hivatott elűzni. Remélem hatásos lesz! Amit még javaslok ilyen szituációkra, ha netalántán előfordulna bárkivel is (bevált módszerek): Anyu csodás húslevese (No.1), „gyógysör”- de csak egy!, sok alvás (még több alvás), sok víz, sport, szex, séta a jó levegőn (a szabadban), tej, bundás kenyér sajttal – tejföllel - paradicsommal, savanyúság, vagy legalább a leve, frissen facsart narancslé, hideg zuhany vagy forró (kinek melyik válik be). Ha ezek sem segítenek, ne mozdulj! Feküdj, nézz filmet, olvass (ha tudsz), vagy csak bámulj, de a lényeg, hogy jobb együtt valakivel szenvedni, mint egyedül! Tudjátok: jóban-rosszban! De legalább sztorizgathattok; mehet a „kirakós játék” is az előző estéről, a végére összeáll a kép, nagyokat nevettek, és tuti gyorsabban eltelik az a bizonyos fájdalmas nap! ☺  

Ehhez kínálom nektek ezt a szösszenetet! Jó hallgatózást! Cheeky

Sorozatunknak ez már sokadik része volt, a korábbiakat itt lehet meghallgatni. Fotó: Gra3o Photography @ Corvin Bar