A CIA az ötödik évforduló örömére újraélőzte Bin Laden megölését

külföld
2016 május 02., 05:05
comments 27

Május 1-én volt öt éve, hogy az amerikai haditengerészet kommandósai megölték Oszama bin Ladent. Ennek örömére a CIA újraélőzte az eseményeket:

hivatalos twitterükön közvetítették percről percre az öt évvel ezelőtt történteket, több érdekes részlettel kiegészítve a hírfolyamot.

Ami már csak azért is meglepő, mert a CIA twittere amúgy elég unalmas hely, jellemzően csak történelmi triviából áll, nem egy világrengető tartalom. Most viszont sikerült felkavarniuk az állóvizet:

közvetítésüket a netezők egy része szimplán felháborítónak, más része meg egyszerűen nevetségesnek tartotta.

Utóbbi csoport remek mémekkel reagált, ez a netművész például szuperhősökként értelmezte újra az eseményeket a Fehér Ház helyzetszobájában élőben követő elnöki stábot:

link Forrás

A felháborodottak szerint viszont az egész ötlet "groteszk és szégyenteli, ki kéne rúgni a webes csapatot". Szerintük ez a talán humorosnak szánt megemlékezés tiszteletlenség a CIA dolgozóival szemben is.

Persze voltak olyanok is, akik lelkesen fogadták az évfordulót, és hálájukat fejezték ki bin Laden megölése miatt.

Bin Ladent öt éve Pakisztánban, Abottabadban lőtte agyon a haditengerészet kommandójának hatos csapata, a SEAL Team Six. A rajtaütés nem volt gördülékeny, a kommandósok egyik helikoptere lezuhant, meg kellett semmisíteni. Az akciót az amerikaiak titokban, a pakisztániak beavatása nélkül hajtották végre.

John Brennan, a CIA igazgatója az ötödik évforduló apropóján arról beszélt, hogy mostanra sikerült felszámolniuk az al-Kaida javát. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.