A Vice újságírója híressé akarta tenni a seggét az Instagramon, de nem sikerült :(

világvége
2016 május 02., 15:24
comments 201

„Érdekes” kísérletbe fogott a Vice Canada egyik újságírónője, Elianna Lev. Felbuzdulva azon, hogy annyi ember lett már híres az Instagramon (és a világ többi, nem kevésbé érdekes és fontos részén) a segge mutogatásával,

megpróbálta híressé tenni a saját seggét.

Először csinált egy Instagram fiókot kizárólag segges fotóknak. Itt rögtön akadályokba ütközött: a legtöbb jó, segges Instagram-név már foglalt volt. Létezett már @Ass_Worship, @My_Ass, és @Worship_My_Ass is. Az újságíró így kénytelen-kelletlen a @My_Ass_My_Ass, azaz a @Seggem_Seggem nevet választotta.

Aztán elkezdett fotókat posztolni a fenekéről, ami így néz ki:

link Forrás

Itt már kapott pár kommentet arról, hogy lapos a feneke vagy csak simán nem elég jó, de nem ez volt a fő baj, hanem hogy az Instagramon nincsen #ass hashtag, mert az sokszor sértő megnyilvánulásokat kísér.

Ez azért baj, mert így egy olyan kép, amin egy fenék van, azt nem lehet fenékként hashtagelni, a seggekre vadászó Instagram-felhasználók pedig nem tudnak ilyen hashtagre keresni.

De a java csak most jön: az Instagram 3 nap után blokkolta az újságírónő felhasználófiókját.

Nem volt mit tenni, reklamált ugyan az Istagramnál, de nem várt a reakcióra, hanem csinált egy új fiókot, és arra is nyomta a képeket:

link Forrás

Pár nap múlva megjött az Instagram válasza, elnézést kértek, és azt mondták, hogy tévedésből törölték az első fiókot. Nehéz dolog is az ilyesmi: naponta több ezer jelentést kapnak a felhasználóktól a pornográf tartalom miatt, sokszor nehéz körültekintően elbírálni ezeket, ezért elég gyakoriak a hibás döntések.

Ekkor viszont már késő volt: Elianna Lev elindította a második profilját. Ezzel megpróbálta olyan fotóblogok figyelmét felkelteni, amik mások segges képeit osztják meg. Lájkolta a fotóblogok képeit és kommentelt is alájuk.

Ez viszont elég monoton meló, hiszen rengeteg ilyen fotóblog van, és rengeteg képet osztanak meg. Így rengeteget is kell kommentelni, hogy ezt észrevegye a blog birtokosa. Elianna Lev ezt úgy dolgotta meg, hogy minden kép alá ugyanazt az integető emotikont kommentelte.

És itt jött a következő akadály: az Instagram letiltotta az ugyanolyan kommentjeit, mert ez spammelésnek minősül.

Az újságírónő végül profi seggbloggereket keresett fel, akik azt tanácsolták, hogy villantson többet, fotózza jobb szögből a seggét, vagy inkább csináltassa profi fotóssal a képeket. Utóbbi viszont ugye tök drága.

Végezetül olyan, sokak által követett bloggereket keresett meg, amik mások segges képeit posztolják. Ezek hajlandóak lettek volna megosztani Elianna Lev segges képeit is, de csak pénzért.

Az újságírónő nem fizetett, hiszen a kísérlet lényege az volt, hogy lehet-e híressé tenni bármilyen segget tök ingyen az Instagramon. A válasz tehát az, hogy nem. Mielőtt Elianna Lev cikke megjelent volna a Vice kanadai kiadásában, a fiókjának csak 20 követője volt. (A cikk megjelenése után persze nőtt az érdeklődés, már az 1800 követőn is túl van, de az mindegy.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.