Orbán Viktor felhívta a figyelmet egy tehetséges Puskás-akadémistára

futball
2016 május 02., 08:16
comments 79

Nem olyan hosszú az a névsor, akikre büszkék az NB I-ből kizuhant Puskás Akadémiánál idén, Orbán Viktor például négy embert sorolt fel abban az interjúban, amit közvetlenül a kiesés előtt adott alapítóként az akadémia honlapjának.

Puskás Akadémia ismeretlen kérdezője: Kudarcnak tekinti, hogy ebbe a helyzetbe kerültünk?

Orbán Viktor: Nem vagyok tőle boldog, de szembe kell nézni azzal a realitással, hogy a 12 csapatos bajnokság számunkra komoly akadály és erőnk fölötti erőpróba. Az egész év tekintetében– a kiesés elleni vergődésünk mellett – azt is érdemes figyelembe vennünk, hogy egyik növendékünk, Kleinheisler László (Felcsúton csak Scholes) fontos szerepet játszott a magyar labdarúgó válogatott fantasztikus sikerében, és ma a Brémában játszik. Másik növendékünk, Gyurcsó Ádám felől pedig a lengyel bajnokságból várjuk a híreket. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a ma délután az ezüstért harcoló Videotonban két saját nevelésű akadémistánk is (Géresi és Szolnoki) pályára léphet, ezek a mi akadémiánk nagy sikerei, és azzal biztatnak, hogy évtizednyi munkák gyümölcsei kezdenek beérni.

photo_camera Géresi balra, a Felcsút büszkesége Fotó: MTI

Géresi Krisztián valóban pályára lépett a Videotonban. Ő maga egyébként a Nemzeti Sportban április 9-én így emlékezett vissza a felcsúti időkre:

„A Vidiben kezdtem igazoltan játszani, és egy felcsúti kitérőt leszámítva nem is igen futballoztam máshol, de visszagondolva az utánpótlásban töltött évekre, mindig is az utolsók közt voltam, keveset játszottam. Felcsúton is, Fehérváron is.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.