Újabb pályázatot írnak ki a vizes vb kabalafigurájára

sport
2016 május 02., 18:46
comments 139

Az Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) még 2015 augusztusában döntötte el, hogy mégsem a Bol-Dognak nevezett fehér trashpuli lesz a 2017-es budapesti úszó világbajnokság kabalaállata, mert Magyarországon és nemzetközi újságokban is gúnyt űztek a figurából.

Gyárfás Tamás Kazanyban Demcsák Zsuzsával, a FINA egyik fejesével és a kabalakutyával, amit nem ő csinált.
photo_camera Gyárfás Tamás Kazanyban Demcsák Zsuzsával, a FINA egyik fejesével és a kabalakutyával, amit nem ő csinált, Forrás: Magyar Úszószövetség / Facebook

A MÚSZ nyílt pályázatot írt ki az új kabalafigura megtervezésére.

Most viszont kiderült, hogy ennek a pályázatnak nem lesz eredményhirdetése, hanem új pályázatot írnak ki, ami viszont ezúttal

meghívásos lesz.

link Forrás

A meghívásos pályázat eddig nem nagyon jött be a MÚSZ-nak, ugyanis Bol-Dog és az azóta lecserélt,
is meghívásos pályázaton született.

Ráadásul a furcsán lezárt nyílt és a most meghirdetett meghívásos pályázat még egy fontos kérdést felvet, amit egy kommentelő le is ír:

„Gratulálok! Csak megjegyzem, hogy ha egy pályázatot kiírtok akkor ha nem lesz belőle semmi akkor is kötelesek lennétek végig vinni. Mindenki 500ezer ftért pályázott dolgozott nem pedig egy jegyért.

Azzal, hogy nem hoztátok nyilvánosságra a pályázók munkáit és hogy nem lett nyertes felvetitek a kérdést, hogy akkor a most behívott grafikusok, »véletlenül« nem-e a sok jó ötlet valamelyikét dolgozzák fel. Nyilván nem... de akkor is nem vagytok korrektek a legkevésbé sem.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.