Koszovó mostantól az UEFA 55. tagállama

futball
2016 május 03., 11:44
comments 73

Az UEFA budapesti kongresszusán felvették a szervezetbe Koszovót. Ezzel az albán többségű, Jugoszláviából kivált ország az 55. tagállama az európai labdarúgó szövetségnek.

photo_camera A koszovói küldöttek a meghatottságtól sírnak a budapesti kongresszuson. Fotó: AFP/ Kisbenedek Attila

Koszovó válogatottja 2014 óta barátságos meccseket játszhat, de tétmeccseken csak mostantól szerepelhet. A 2018-as vébéselejtezőn már indulhatnak is.

Koszovót sok ország nem ismeri el, Európában sem mindegyik, ezért nem meglepő, hogy szoros lett a szavazás a felvételről. 28 ország szavazott mellette, 24 ellene és 2 ország tartózkodott.

Kemény lesz, ha összesorsolják őket egyszer Szerbiával. Vagy itt is életbe lép egy olyan korlátozás, ami alapján Azerbajdzsánt és Örményországot illetve Gibraltárt és Spanyoloroszágot nem lehet összesorsolni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.