Orálszexelő kanpókokat találtak Madagaszkáron

TUDOMÁNY
2016 május 03., 06:26
comments 40

A pókszex elég bizarr dolog, legalábbis a nőstény pókok szexuális viselkedése

hagy némi kívánnivalót maga után.

Úgy értem, hogy ha az emberi párkapcsolatokra is jellemző volna, hogy

a nőstény kúrás után lerágja a hím nemi szervét, vagy szimplán felfalja alkalmi szexpartnerét,

akkor aztán agyalhatna a kormány, hogy hogyan próbálja népszerűsíteni a hagyományos párkapcsolatokat. Most viszont az a ritka dolog fordult elő, hogy hím pókoknál figyeltek meg sajátos szexuális viselkedést Madagaszkáron.

A csak 2009-ben leírt, és ezért a Fajok eredete megjelenésének 150. évfordulója tiszteletére Darwinról elnevezett Caerostris darwini sok érdekes tulajdonsága - például a világ legerősebb biológiai anyagnak tartott, a kevlárnál tízszer erősebb hálója - mellett mással is meglepte a kutatókat:

a hím pókok a közösülés előtt, alatt és után is nyálazzák a nőstény nemi szervét,

amit egyfajta orális szexként értelmeznek a kutatók. A felfedezést a szlovén Matjaž Gregoričnak és csapatának köszönhetjük, akik, szakítva a caerostrisdarwini-kutatás hagyományaival, a hatalmas és erős pókháló helyett elsőként koncentráltak a pókok viselkedésére. A környezettanulmányokat laborvizsgálatok követték, ennek során 17 szűz nőstényt párosítottak összesen 29 hímmel.

Vizsgálataik szerint

mind a 29 hím orálszexelt,

amit úgy kell elképzelni, hogy a hím karmával belenyúl a nőstény nemi szervébe, majd kilencven fokban elfordul, és nyálazni kezdi. Mindez így néz ki a gyakorlatban:

link Forrás

"Az orális szex a szexuális kontaktus kötelező ellemének tűnik ennél a fajtánál, mert az összes hím csinálta a közösülés előtt, közben és után, néha százszor is" - írta közleményében Gregorič. (Via IFL Science)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.