2700 hektáron ég az erdő, éppen egy kanadai város körül

külföld
2016 május 04., 05:01
comments 11

Súlyos erdőtűz ütött ki Kanada nyugati részén, Albertában, éppen Fort McMurray város mellett. A városnak hatvanezer lakója van, de a környéken is laknak néhány tízezren – őket éppen telepítik ki a veszélyessé vált városból.

Ez a város a kanadai olajhomok-bányászat központja. Az egyelőre nem tudni, hogy a tűz indulása összefüggésben van-e ezzel. Az viszont biztos, hogy – részben az El Nino jelenség miatt – sokkal szárazabb az éghajlat, mint az ilyenkor megszokott.

A tűz 2700 hektáron égett becslések szerint, de agresszív léptékben nőtt a terjedése, ezért döntöttek úgy a hatóságok, hogy mindenkit ki kell telepíteni a közelből. Ilyen evakuáció egyébként még nem volt Kanadában.

link Forrás
photo_camera AFP PHOTO / Lynn Daina

(Reuters, NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.