Valakik "módszeresen" támadják a kormányzati portált

POLITIKA
2016 május 04., 14:21
comments 193

A Belügyminisztérium (BM) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kedd este valakik (egyesek) a néhány héttel ezelőttihez hasonló, túlterheléses támadást intéztek a kormany.hu kormányzati portállal szemben.

A BM szerint a külföldi gépekről intézett támadás "több mint hat órán keresztül" zajlott, ráadásul "módszeresen", de az "intézkedéseknek és az alkalmazott védelmi rendszereknek köszönhetően" sikerült kivédeni a próbálkozást.

A portál azóta is elérhető, és a belügy most már - "a legmagasabb szintű biztonsági eljárásoknak eleget téve" - felkészültnek érzi magát minden további támadás visszaverésére.

Legutóbb április elején halt le a kormányzati portál, bár akkor több megszólaltatott szakértő is azt valószínűsítette, hogy nem a háttérhatalmak összeesküvése, hanem egyszerű adminhiba okozta a leállást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.