Lázár János szerint nem egészséges, ha egy nagyvállalkozó szembemegy Orbán akaratával

Egészségügy
2016 május 05., 18:51
comments 187

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az sem egészséges, ha egy magyar vállalkozó adóelkerülési szempontból külföldre menekül. Lázárnak mindez Spéder Zoltán üzleti tevékenységéről jutott eszébe a Kormányinfón. Spéderről nemrég kiderült, hogy érintett a Panama-iratok miatt kirobbant offshore-botrányban mint két offshore cég széles jogkörrel rendelkező meghatalmazottja. Az egyik épp a Whitestone International nevű cég, ami éveken át tulajdonolta a jelenleg Spéder érdekeltségébe tartozó CEMP nevű médiavállalatot, az Index.hu kiadóját.

Spéder a Direkt36-nak azt állította, hogy nem ő volt a Whitestone tulajdonosa, arra a kérdésre azonban nem válaszolt, hogyan került kapcsolatba a társasággal, és hogy a cég kinek az érdekeltségébe tartozott. Közölte, hogy a 2007 szeptemberében kapott meghatalmazás felhasználásával nem került sor semmilyen tranzakcióra, a cég tevékenységéről pedig nincs tudomása.

Spéder 2008-ban szintén általános jellegű meghatalmazást kapott egy Novum Asset Management nevű cégtől. Spéder erről a cégről is csak annyit mondott, hogy nem volt a tulajdonosa, és a meghatalmazás felhasználásával nem történt semmilyen tranzakció.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.