Az idei Győzelem Napi Putyin-üzenet finomságai csemegék a kremlinológia híveinek

külföld
2016 május 08., 15:25
comments 82

Hétfőn lesz a Győzelem Napjának nevezett évforduló, vagyis a második világháború európai befejeződésének ünnepe. Ebből az alkalomból Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált az egykori Szovjetunió népeinek. De nem mindegyiknek ugyanúgy!

Gratulációban részesültek az alábbi országok vezetői: Azerbajdzsán, Belarusz, Kahazsztán, Kirgizisztán, Moldova, Örményország, Üzbegisztán, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Abházia és Dél-Oszétia.

Kremlinológiai megállapítások 1.

  • Itt a vezetők kapták az üdvözletet, vagyis ezek baráti országok.
  • A felsoroltak között az utolsó kettő Grúzia két szakadár tartománya, amelyeket csak Oroszország ismer el függetlennek.
  • Nem szerepel viszont a listán Transznyisztria, a Moldáviából kivált szakadár tartomány, amit szintén csak az oroszok ismernek el. Akkor azzal most mi van????

Gratulációban részesültek az alábbi országok népei: Grúzia és Ukrajna.

Kremlinológiai megállapítások 2.

  • Vagyis ebben a két ex-szovjet tagköztársaságban a vezetők rosszak, de a nép még lehet méltó az orosz elnök nagyrabecsülésére.
  • Nem szerepel viszont egyáltalán a gratuláltak között a három balti állam (Észtország, Lettország, Litvánia), amelyek szintén a Szovjetunió részei voltak. Ott már a nép sem érdemel gratulációt Putyin szerint.

(Kreml)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.