Kiss László most már nem nyilatkozik

bűnügy
2016 május 08., 14:52
comments 459

Az RTL Híradója vasárnap is foglalkozott azzal az 1961-es csoportos nemi erőszakkal, aminek egyik elkövetője Kiss László, a magyar úszók eddigi szövetségi kapitánya volt.

Az áldozattal, Takáts Zsuzsannával készült interjút szombaton vetítette az RTL. Az interjú bemutatása előtt Kiss László és az egyik tettestársa még azt nyilatkozták, hogy örülnek, hogy Takáts Zsuzsanna korábbi vélekedésükkel szemben életben van, mert így legalább tisztázódik az ügy. Mindketten arra utaltak, hogy kiderülhet, nem is követtek el rosszat.

Ehhez képest Takáts Zsuzsanna világosan elmondta, hogy nagyon is egyértelmű bűncselekményt követtek el ellene Kissék. Az interjú megjelenése után sem Kiss, sem pedig a bűntársa nem nyilatkozott már az RTL-nek.

A vasárnapi híradóból az is kiderült, hogy miért nem lett bírósági ügy abból, hogy Takáts megerőszakolásának másnapján ugyanabban a helyiségben egy másik fiatal nőt is megpróbáltak Kissék megerőszakolni. A korabeli iratok alapján az derült ki, hogy a másnapi áldozat túl későn tett feljelentést, kifutott a határidőből, és ezért nem lett bírósági eljárás az ő ügyéből. Ugyanakkor Kissék ellen hasonló erőszakoskodások miatt már volt fegyelmi eljárás az úszószövetségnél.

Gyárfás Tamást, az úszószövetség elnökét megkérdezték, hogy nem lehet-e, hogy a két áldozatot összekeverte, amikor arról beszélt, hogy Kiss áldozata könnyen kapható volt, magas rangú szülők lánya volt és már nem él. Ezek közül ugyanis egyik sem igaz Takáts Zsuzsannára. Gyárfás erre sms-ben ezt írta a tévének:

"Engem erről tájékoztattak. Nem ismertem az ügyet, a sportágnak csak hallomásai voltak az 1961-ben történtekről. Elítéljük az erőszakot, magam már több hete elnézést kértem, hogy ha bárkit megsértettem."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.