Lazán belenyomta a lisztes tálat a gyanútlanul sétáló néni arcába a magyar Facebook-híresség

INTERNET
2016 május 09., 14:29
comments 168

Négy hónap alatt sokat változott a virtuális valóság. Magamutogatásért és a pörgő nyelvért már a saját anyja sem követi be a kitörni vágyó tinédzsert. Több kell ennél, bőven több. Mostanra kezd nagyon meredekké válni a követők, a lájkok és az ismertség hajhászása az interneten.


Három hónappal ezelőtt így kezdte a magyar Facebook-híresség tinédzserekről szóló cikkét Ács kolléga, a 444 tiniügyi tudósítója.

De arra talán még ő sem számított, ami most bekövetkezett. Ő sem, aki pedig a maistream sajtóban elsőként számolt be arról, hogy Borics Mocskos tróger Alexandra egy lájkokért esdeklő videóban - miközben a szülei alszanak -

hanyatt fekszik a fürdőszobában, és először bögrét, majd egy négykilós kutyakaját, végül egy kisbaltát ejt a saját melleire.


Mocskos tróger Alexandra még csak saját magát abuzálta, a facebookos szintéren szintén ismert figurának számító Mieke Ayamba viszont már egy vele szemben sétáló asszonyt. Akivel persze simán meg is beszélhették a mutatványt, bár ez a lényeg szempontjából mindegy is.

link Forrás

A lényeg ugyanis az, hogy hősünk mindezt miért pont Coloccini-mezben követi el? Ki a hóhér venné föl rajta kívül a kiesésre álló Newcastle bongyor hajú, nem túl ügyes argentin középhátvédjének a mezét?

(update: Mint fentebb látható, a videót cikkünk megjelenése után leszedték. De tök könnyű elképzelni, mert semmi más nem látszott rajta, mint hősünk, amint megy az utcán, aztán, amikor a feszültség már szinte elviselhetetlen, a kezében hurcolt, liszttel teli kis lila vájdlingot belenyomja egy szembejövő nő arcába.)

A videót nézhetjük úgy is, mint annak bizonyítékát, hogy ezek az fb-mániás tizenévesek tényleg mindent hajlandók megtenni a népszerűségért. Meg úgy is, hogy azért nem minden felháborítónak szánt pöcsfejség lesz automatikusan megosztásmágnes. A videó ugyanis a kirakása óta eltelt szűk óra alatt mindössze 14 megosztást és 186 lájkot hozott a tréfamesternek, igaz közben azért megnézték 5200-an.





Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.