Visszaszökött a börtönbe négy ausztrál rab

külföld
2016 május 09., 08:56
comments 73

Szombat este négy rab is megszökött az ausztráliai Darwin Holtze nevű, minimális biztonságú, vagyis a társadalomba könnyen visszailleszthető bűnözőknek fenntartott börtönéből.

A szökést a börtönőrök is látták, de nem vették üldözőbe őket, mert "az nem része a munkaköri leírásuknak". Amúgy is, a börtönt övező alacsony kerítés mögött pár méterrel már sűrű bozótos kezdődik. "Sötét volt már, a rabok meg gyorsan beugorhatnak a bokrok közé. Csak két börtönőrünk van" - magyarázta a bizonyítványt Bill Carroll börtönigazgató.

A hatóságok másnap a közösségi médiában figyelmeztetést adtak ki. Nagy hajszába nem kellett kezdeniük, a rabok másnap délután egykor már visszaszöktek a börtönbe, ekkor kapták el őket. Mind a négyüket szigorúan védett fegyházba vitték át, ahol akár három hónapot is el kell tölteniük a szökés miatt. (Via ABC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.