Hihetetlen mélyrepülésben van a köztévé fél nyolcas Híradója

Média
2016 május 10., 12:55
comments 331

Ha így folytatódik, még a végén elfogynak a köztévé információs csúcsfegyverének, a fél nyolcas híradónak a nézői.

Azon a héten, amikor tavaly március 15-én elindult a hírcsatornává alakított M1

még 332 ezren nézték a klasszikus nagyhíradót.

Előtte ennél is többen, de legyen most ez az alap.

A szeptember nézettségét nagyon megdobta a menekültválság, aztán ez a hatás elmúlt, mostanra pedig olyan alacsony, mint még soha.

Most áprilisban a félnyolcas híradó átlagnézettsége

már nem érte el a 137 ezret.

És lehet ez még lejjebb is, ez a hét ugyanis egyelőre még rosszabbul indul,

tegnap 105 ezren

izgulták végig a nap eseményeinek bővebb összefoglalóját a közszolgálati csatornán. (A kereskedelmi tévék híradóinak 8-900 ezres tábora van.)

Az MTVA-tól kapott adatok szerint így néz ki mindez havi bontásban. Szerintük az M1 mindenféle híradói fokozatosan egyre nézettebbek, a fél nyolcas Híradóról például azt írják: „az idei adások havi átlagai azonosak, vagy jobbak voltak a tavalyi tavaszi/nyári hónapokénál”. Ez az áprilisra mintha valahogy mégsem lenne igaz.

Tegnap

100 tévénéző közül 2,8-an választották az M1 esti Híradóját.

(A múlt heti átlag is csak 3,3 volt.)

Hogy ez mennyire alacsony szám, azt remekül mutatja, hogy ha a nagyhíradót akár csak a köztévé saját egyéb hétfői híradóival vetjük össze.

  1. Híradó reggel hatkor - 160 781 néző.
  2. Este hatos híradó a Duna TV-n - 127 674 néző.
  3. Híradó délben - 121 447 néző.
  4. Híradó este tízkor - 111 524 néző.
  5. Félnyolcas híradó - 105 039 néző.

Visszatérve arra, hogy az MTVA Sajtóosztálya szerint a híradók fokozatosan egyre nézettebbek. Itt a deles híradó. Az elején a nézők még nem találták meg, aztán igen, majd elpártoltak tőle.

És a Duna hatórás híradójának fokozatos nézettségjavulása.

És így javul hónapról hónapra a reggel hatos híradó:

A reggel hetes híradó fokozatosan javuló nézettsége

De az egész hét nem kerül majd ki a köztévé dicsőségfalára. Félmillió nézőt a köztévé egyetlen egy műsora sem ültett a képernyők elé.

És a legérthetetlenebb próbálkozás a köztévén: a PetőfiTV-n a fiatalokat megcélzó Én vagyok itt című műsor múlt heti átlagos nézettsége 16 ezer fő volt. A 18-39 éves célközönségben ez 0,5 százalékos, nem tévedés, mindössze fél százlékos közönségarányt hozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.