Kiss László bocsánatot kért áldozatától

bűnügy
2016 május 11., 09:59
comments 515

Ma délelőtt ügyvédek jelenlétében Kiss László felkereste egykori áldozatát, Takáts Zsuzsannát, akitől bocsánatot kért, és akitől bocsánatot is nyert. Mindez az Index beszámolója szerint a százhalombattai képviselőtestület rendkívüli ülésén hangzott el.

Kiss két társával 1961-ben erőszakolt meg egy lányt a sportuszodában. Az ügy a szélesebb nyilvánosság előtt csak idén lett ismert.

Az egykori szövetségi kapitány a nemi erőszak miatt kiszabott börtönbüntetésről azt mondta, hogy koncecpiós perben ítélték el. Áldozata szombaton szólalt meg, Takáts Zsuzsa azt mondta: sem a tárgyalás alatt, sem azóta nem kért tőle bocsánatot Kiss, ezért nem is tudott neki megbocsátani. Azért is szólalt meg a Kisst védők dezinformációi alapján halottnak hitt nő, mert elege lett a hazugságokból, és hogy Kiss László a megbánás vagy a beismerés helyett tagadott.

A bocsánatkérés csak ma történt meg. Százhalombatta polgármestere számolt be erről a rendkívüli képviselő-testületi ülés előtt, amelynek témája Kiss díszpolgári címének visszavonása és a róla elnevezett sportuszoda átnevezése. Az ülést megelőzve Kiss kérte, hogy vegyék vissza dízspolgári címét és másról nevezzék el az uszodát. Még ma leszedik Kiss nevét az uszoda épületéről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.