A burzsoázia szabotázsára hivatkozva gyárakat államosítottak Venezuelában

külföld
2016 május 15., 03:05
comments 154

A termelésüket gazdasági okokból leállító gyárak államosítását rendelte el Nicolas Maduro venezuelai elnök, aki szerint azokat tulajdonosaik, a "burzsoázia" bénította meg, a vállalkozók pedig "szabotálják a gazdaság működését".

Az országot megbénító gazdasági válságot "külső agresszióra" vezette vissza, ezért hadgyakorlatokra küldte a hadsereget is.

Venezuelában a néhai Chávez elnök szocialista kísérletének összeomlása óta súlyos élelmiszer és energiaválság van, amit csak fokozott az olajár összeomlása - így lehetséges az, hogy egy olajországban energiaválság legyen. A helyzet az év eleje óta különösen kiélezett, mert akkor, 17 év után az elnök Venezuelai Egyesült Szocialista Pártja elbukta a törvényhozási választást, amire válaszul Maduro gazdasági szükségállapotot vezetett be, amit pénteken újab hatvan nappal meghosszabbított. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.