7000 dollárért kelt el Thomas Jefferson hajtincse

Történelem
2016 május 16., 14:37
comments 28

Majdnem 2 millió forintnak megfelelő összeget, 6875 dollárt fizetett egy anonimitást kérő vevő Thomas Jefferson, az Egyesült Államok harmadik elnökének egy hajtincséért, amit a 19. század elején, 1826-ban még az elnök orvosa, Robley Dunglinson tett el emlékként Jefferson 190 évvel ezelőtt bekövetkezett halála után.

photo_camera Thomas Jefferson. Fotó: The Art Archive / F&A Archive

Az összesen 14 szálból álló hajcsomó azóta a család tulajdonában volt, mielőtt a philadelphiai orvosok egyesületéhez került. A tincset később William F. Northrop gyűjtő vásárolta meg, most pedig egy dallasi árverésen bocsátották áruba. (ABC / AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.