Kivizsgálja a Klik a dunaújvárosi iskolások vécépucoltatását

oktatás
2016 május 16., 18:54
comments 229
A dunaújvárosi Petőfi Általános Iskola
photo_camera A dunaújvárosi Petőfi Általános Iskola

Szombaton a castellum.do híre alapján mi is beszámoltunk arról, hogy csütörtökön a dunaújvárosi Petőfi Iskolában egy osztályfőnök - több tanár és takarítónő asszisztálása mellett - 12 harmadikos fiúval pucoltatta ki az iskola összerondított mellékhelyiségeit.

A megalázó eset miatt több szülő felháborodott, és véleményüknek szülői Facebook-csoportban adtak hangot. Az igazgató Rideg István az iskola honlapján azt írta, hogy "sajnálatos esemény" történt az iskolában csütörtökön az első szünetben, és az ezzel kapcsolatban felmerülő panaszokat mielőbb igyekeznek kivizsgálni.

Az MTI-n keresztül a a Klebelsberg Intézményfenntartó (Klik) illetékes tankerülete hétfőn jelezte, hogy vizsgálatot indít az ügyben, miután pénteken szülők jelezték, hogy tanítók vécétakarításra kötelezték a harmadikosokat. A Dunaújvárosi Tankerület soron kívül foglalkozik majd az esettel, és jogi lépéseket is tesz majd, ha ez szükségesnek látszik.

A Klik a közlemény szerint "...minden az emberi méltósággal nem összeegyeztethető, a diákok jogait, személyiségfejlődését és érdekeit sértő megnyilvánulást, pedagógiai módszert elítél."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.