Török Zsolt pert vesztett Selmeczi Gabriella ellen, de nincs pénze kifizetni a büntetést, ezért ismerőseihez fordul

POLITIKA
2016 május 16., 16:37
comments 184

A Fővárosi Ítélőtábla idén áprilisban úgy döntött, hogy Selmeczi Gabriellának ad igazat Török Zsolt, az MSZP egykori szóvivőjének egy 2013-as nyilatkozata ügyében.

Török akkor azt nyilatkozta, hogy "Selmeczi Gabriella személy szerint is, a 3 ezer milliárdos nyugdíjvagyon lenyúlása után 500 milliárd forintért MOL-részvényeket vásárol", ezért pedig Selmeczi perre ment.

A bíróság most úgy ítélte meg, hogy Török ezzel megsértette Selmeczi jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait, és ezért 500 ezer forintot kell fizetnie a fideszes politikusnak. Az Index szúrta ki, hogy Török az ügyben ismerőseihez fordult, mert nincs pénze kifizetni a bírságot.

Török azt írja, hogy a büntetés egy részét az MSZP már ki is egyenlítette, de ez még kevés, így ismerői és barátai segítségét kéri.

"Ha tudsz pár ezer forintot nélkülözni, s 1-2 ezer forintot utalni, már azzal is nagyon sokat segítesz nekem, hogy ezt rendezzem. Ezen szolidaritási akció is üzenet lehet, hogy sokan vagyunk és nem törhetnek meg bennünket."

- írja Török, aki (a számlaszáma mellett) végül hozzáteszi, hogy az adományokat csak munkájával és kiállásával tudja meghálálni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.