Rendőrségi akcióban lőttek le két emut Gyarmaton

ÁLLAT
2016 május 17., 08:09
comments 245

Olvasónk keresett meg minket hétfőn azzal, hogy Gyarmaton elszabadult két emu, és ezeket végül a rendőrség segítségével kellett levadászni.

A nagytestű madarakat tulajdonosuk éppen autóba rakta volna, amikor a két madár elszökött. Kergetőzés indult, a helyiek próbálták beterelni a két emut egy elzárt területre, de végül nem jártak sikerrel. Közben rendőri segítséget kértek, a rendőrség pedig vadásszal ment a helyszínre.

Megkerestük a rendőrséget is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy hétfő délután bejelentés érkezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére,

"mely szerint két emu sétál Gyarmaton a faluban.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal felvették a kapcsolatot az állatok tulajdonosával, aki elmondta, hogy az emuk könnyen megvadulnak idegen környezetben, akár emberre is veszélyesek lehetnek. A járőrök ezt követően - a tulajdonos kérésére - a Gyarmati Vadásztársaság hivatásos vadászával együtt megpróbálták befogni az elszabadult emukat.

Fotók: olvasónk
photo_camera Fotók: olvasónk

A helyszínen a lakosság autókkal elállta az állatok útját, megkísérelték beterelni azokat egy házhoz, de az emuk kitörtek a 83-as számú főútra, majd elindultak Tét irányába. A veszélyhelyzetre, illetve a személy- és vagyonbiztonság megóvása érdekében, a tulajdonos
kérte az állatok kilövését, melyet Gyarmat külterületén a hivatásos vadász - a törvényi feltételeknek megfelelően végrehajtott."

Így megy ez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.