Csalók gyűjtenek pénzt Barna "Illés bácsi" Illés cukrásznak, akinek eszében sincs újranyitni?

bűnügy
2016 május 18., 04:28
comments 357

"Tudomásunkra jutott, hogy néhányan elkezdtek adományokat gyűjteni a nevünkben, megtévesztő módon" - adták hírül az Illés bácsi cukrászdája Facebook-oldal adminisztrátorai. Illés bácsi, vagyis Barna Illés gödöllői cukrász a hétvégén lett lokális világsztár, miután valaki ráhívta a Nébihet az ötven éve a jelek szerint mindenféle felújítás nélkül működő cukrászdájára.

link Forrás

A hatóság pedig kénytelen volt megállapítani, hogy az elhanyagolt üzlethelyiség elhanyagolt, így az ott előállított termékek korlátozottan alkamasak csak emberi fogyasztásra. Felújításra szólították az idős cukrászt, aki ehelyett inkább úgy döntött, hogy bezár.

Barna mellett hamarosan népmozgalom alakult ki, már több tízezren írták alá a petíciót, hogy a hatóság esetében tekintsen el minden kötelező egészségügyi előírástól, és hagyja tovább dolgozni.

Megmozdult az egész város, a polgármester, aki maga is Illésbácsi-rajongó, pedig felajánlotta, hogy az önkormányzat felújítja a lelakott cukrászdát.

De Barnának esze ágában sincs tovább működtetni a cukrászdát, ezt ő maga állította határozottan a Blikknek. Pedig a helyi kormányhivatal szerint egyelőre sem a bezárásról, sem a bírságról nem született hivatalos döntés, és nem indított eljárást Barna ellen. (Via Faktor, Blikk, Facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.