Ötezer forintos bírság jár az eldobott csikkért a felújított Széll Kálmán téren

Budapest
2016 május 20., 08:05
comments 396

A kerületi ügyekre szakosodott ittlakunk.hu 12. kerületi lapja ír arról, hogy egy olvasójuk kereste meg őket azzal, hogy a felújított Széll Kálmán tér üldögélésre kitalált helyén, az úgynevezett lelátón büntettek a közterületesek cigarettacsikk eldobásért a közteresek.

photo_camera A lelátó, itt lehet üldögélni, de csikket eldobni nem

A lelátón amúgy nincs kuka, és bár hivatalosan nem tilos dohányozni, a közterület-felügyelők állítólag a helyszínen elmondták, hogy nem is ajánlott. Ezt erősíti az is, hogy a levélíró szerint lesben állva várták, hogy valaki csikket dobjon a földre és ugorhassanak. Ötezer forintos bíráság jár ezért, tette még hozzá Sándor, akinek két barátját is elcsípték így.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.