Az új osztrák kancellár máris nekiment a vezérelvű Orbánnak

külföld
2016 május 24., 10:48
comments 211

"Illúzió azt gondolni, hogy a menekültekkel kapcsolatos kérdéskörben a problémát el lehet tüntetni azáltal, hogy az államot egy vezérelvre épülő állammá változtatjuk, ahogy azt Orbán (Viktor) teszi" - mondta Christian Kern, a napokban megválasztott osztrák kancellár az MTI tudósítása szerint.

A szociáldemokrata Kern a kancellári hivatalban tartott sajtótájékoztatón orbánozott, jelezve, hogy nem nagyon lesz változás a menekültkérdés miatt kifejezetten fagyossá vált osztrák-magyar viszonyban. Kern elődje, Werner Faymann is többször bírálta keményen Orbán Viktort.

Nem maradt el Szijjártó Péter válasza. A magyar külügyminiszter szerint illúzió volt azt gondolni, hogy az osztrák kancellárváltás kultúraváltást hoz az osztrák belpolitikában, mély csalódást okoz Christian Kern keddi kijelentése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.