Halálbüntetést kért az államügyész a charlestoni lövöldözőre

külföld
2016 május 25., 02:53
comments 66

A 22 éves Dylann Roof tavaly júniusban kilenc embert ölt meg egy dél-karolinai templomban, amelyet főleg feketék látogattak. A férfi órákig ült áldozatai között a templomban, mielőtt tüzet nyitott volna rájuk.

A rendőrség szerint Roof a bőrszínük miatt ölte meg a gyülekezet tagjait. Loretta Lynch államügyész elmondta, hogy a bűncselekmény természete és az okozott kár miatt kért halálos ítéletet az ügyben.

Az áldozatok temetésén több ezren jelentek meg, hogy a rasszista indítékú gyilkosságok ellen tiltakozzanak. Köztük volt Barack Obama elnök is, aki elénekelte az Amazing Grace-t.(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.