Szélsőségesnek nevezte a kínai propaganda a tajvani elnököt, mert szingli

külföld
2016 május 25., 07:46
comments 76

A kínai állami média szélsőségesnek nevezte Tajvan első női elnökének életvitelét, Csaj Ing-ven ugyanis nem ment férjhez, hanem egyedül él. A cikket azóta eltávolították a Xinhua hírügynökség oldaláról, de még mindig olvasható azokon az oldalakon, amik átvették.

photo_camera Csaj Ing-ven - Fotó: AFP/Sam Yeh

A cikkben a Wang nevű tiszt arról írt, hogy egyedülálló női politikusként a tajvani elnököt nem foglalja le eléggé a családja vagy a gyerekei, ezért a politikai stílusában és a stratégiáiban is jóval érzelmesebb, személyeskedőbb és szélsőségesebb. A szerző szerint ez a kiszámíthatatlanság azt is befolyásolja, ahogyan politizál. Ezért azt tanácsolta neki, hogy ezt is vegye figyelembe, ahelyett, hogy Tajvan hosszú távú céljaira koncentrál.

Ennek ellenére a kínai közösségi oldalakon az emberek megvédték Csaj Ing-vent, aki nyíltan beszél arról arról, hogy egyesül él. A kínai propaganda rendszeren támadja a tajvani vezetést, mert Csaj Ing-vent januári választási győzelmével véget vetett az addigi Kína-barát kormány 8 éves uralmának. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.