A riói olimpia szervezői annyi óvszert osztanak szét, amennyi arra elég, hogy minden olimpikon akár 84-szer dughasson

érdekes adat
2016 május 26., 17:29
comments 131

Körülbelül 450 ezret osztanak ki, ebből 100 ezer „női óvszer” lesz, de 175 ezer adag síkosító is gazdára találhat. Minden egyes atlétára 42 koton jut, de egy aktusnál egy is elég két embernek, így jön ki a 84.

A 2012-es Londoni olimpián harmadennyi óvszert osztottak ki, de két éve Szocsiban, a téli olimpián is csak 100 ezer óvszer várta a versenyzőket.

Az 1992-es barcelonai olimpián kezdték el nagy mennyiségben osztogatni az óvszereket, akkor az AIDS ellni harc jegyében. A mostani olimpián a Latin-Amerikában tomboló zikajárvány okozhat bajt. (QZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.