Engedett a rendőrség, lehet tüntetni a szabad technóért vasárnap

politika
2016 május 26., 11:36
comments 41

Közleményt adtak ki a Több technót a Parlamentbe szervezői, mely szerint

"több sikertelen egyeztetés után végül a rendőrség is a technósok oldalára állt,"

azaz elfogadták a szervezők bejelentését a Szabadság téri rendezvényre.

A tüntetésen lesz majd szó a technóstadion felépítéséről, a technóturizmus fellendítéséről és a fellépőkből egy technóárnyékkormány is alakul majd.

Bár a korábbi években már többször zajlott ilyen rendezvény, de a rendőrség idén többször is visszadobta a bejelentést, mondván ez nem tüntetés, ezért nem tudják tudomásul venni. Végül a többszöri fellebbezés után sikerrel jártak, így most lehet tüntetni. A siker egyik kulcsa az lehetett, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelentette be legutóbb a rendezvényt, és erre már nem mondott nemet a rendőrség.

A szervezők közleménye így folytatódik:

A május 29-i program délután 16.00-kor fog kezdődni a Kossuth téren, ahol egy egyedi hangrendszerrel ellátott, 50.000 fő befogadásara alkalmas Technóstadion alapkövét teszik le a szervezők, ami a sajtó munkatársait is várják. Innen együtt vonulnak át a Szabadság térre, ahol a zenés blokkok között a magyar kultúra, és ezen belül is a technó jövőjét firtató beszédeket hallgathatnak meg a demonstráció résztvevői. Az eddigiekhez hasonlóan mostanra is ígértek szavazást a TTP szervezői, hiszen egy olyan árnyékkormányt szeretnének életre hívni, amelyik hatásosabban képviselheti érdekeiket a technó fellendítésének ügyében. A nagygyűlés szabadtéri része 22.40-ig tart majd, de a hivatalos záróesemény már 22.30-kor elkezdődik az Akváriumban.

Minden további részlet az eventen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.