Harcolj te is mobilos játékkal az öregkori elbutulás ellen!

hirdetés
2016 május 26., 08:11
comments 12
ad

Parádés ötlet egy nagy volumenű nemzetközi kutatást egy mobilapp, de nem is csak egy mobilapp, hanem egy mobil játék letöltésével összekötni. Sokkal könnyebb így bevonni emberek millióit világszerte, hogy segítsenek, mintha egy százezredik tesztet akarnának kitöltetni velünk. Az egy dolog, hogy így akár a vécén ülve is beszállhat az ember a kutatásba, de még szórakozik is közben unalmas ikszelgetés helyett!

Mi ez az egész?

Az alapötlet: ha már hetente csaknem 3 milliárd órát tölt mobilos játékkal az emberiség, akár valami hasznos dolog is kisülhetne ebből, mellékesen. Így született meg a Sea Hero Quest, egy kis kalandjáték. Miközben a világon milliók böködik a mobiljukat, tevékenységeik elemzésével a tudósok értékes adatokhoz jutnak az ember navigációs képességével kapcsolatban.

photo_camera Ha egy kis közösségi élményt is akarsz a játék mellé, május 26-án töltsd le, ez a Game for Good Daynek (mármint nem a jó napért való játéknak, hanem a jóért való játék napjának) kinevezett nap, ami az egyik csúcspontja lesz a demencia elleni játékos harc kampányának. Keresd a Sea Hero Quest-et az AppStore-ban vagy a Google Play-ben (iOs-re és Androira készült el a játék)

A játékot a Deutsche Telekom Csoport a kutatás és akadémiai területen tevékenykedő partnereivel együttműködve fejlesztette ki a demenciakutatás előmozdítására. Az elkövetkezendő hónapokban a University College London vezeti majd a játék során névtelenül összegyűjtött adatok elemzését, akik igen hálásak az ötletért, mert a Sea Hero Quest játékosai által előállított navigációs adatokat a tudósok több mint 1500 év alatt tudták volna csak létrehozni laboratóriumi körülmények között. "Ahhoz, hogy az emberek térbeli navigációs képességének alapszintjét meg lehessen határozni, fontos, hogy a különböző országokban élő, különböző korú és nemű játékosok a lehető legnagyobb számban vegyenekrészt a játékban, választ adva a tudomány legfontosabb kérdéseire, miközben a jó cél érdekében játszanak” – mondta a University of East Anglia intézményben dolgozó Michael Hornberger professzor, a demencia kutatásának szakértője és egyben a projekt vezető tudósa.

És legalább tényleg jó a játék?

Igen! Letöltöttem (tényleg baromi népszerű lehet, mert elég volt a sea szót begépelni az appmarket keresőjében, és már fel is dobta a teljes címet a rendszer) , elkezdtem, megnéztem az intrót, mászkáltam ide-oda, és egyáltalán nem egy béna, kutatást álcázó muszáj-valami, hanem egy szórakoztató time killer. Tessék bátran kipróbálni - május 26-a a letöltési kampány kijelölt csúcsnapja, a Game for Good Day, el ne felejtsétek!

A Deutsche Telekom Csoport a játékot az Alzheimer's Research, University College London, a University of East Anglia intézményekkel és a Glitchers játékfejlesztő céggel folytatott szoros együttműködésben fejlesztette. A Sea Hero Quest világszerte elérhető iOS és Android eszközökön, ingyenesen letölthető az App Store és Google Play áruházakból.

További információ a kutatási projektről és a játékról: www.seaheroquest.com

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.