Pizzában fizethet gyerektartást az olasz apa

külföld
2016 május 27., 15:42
comments 78

2002-ben elvált Nicola Toso, egy ötvenéves pizzasütő egy padova melletti faluban. Egy darabig fizette rendesen a gyerektartást – havi 400 eurót –, de amikor elkezdett rosszul menni az üzlet a 2008-as válság után, úgy döntött:

a gyerektartást pizzában fogja fizetni.

Havi 400 euró értékben kínált volt feleségének pizzát, calzonét és egyéb pizzasütödében készült dolgokat, elvitelre. Ekkor már egyébként volt új családja is a pizzasütőnek, és három új gyereke is született. Az előző házasságában született lánya ekkor 12 éves volt, volt felesége viszont "alamizsnának" minősítette és elutasította a pizzás ajánlatot. Sőt, a bíróság elé vitte az ügyet.

A bíróság mostanra hozta meg döntését. Az ítéletben bűncselekmény hiányában felmentették a pizzasütőt, aki hiába nem tudott fizetni, a lányával annyira jóban lett, hogy az inkább átköltözött hozzá (innentől kezdve az ex-feleségnek kellett fizetnie a pizzasütőnek háromszáz eurós tartásdíjat). (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.