Ugyanabban a számban indulnak a rió olimpián a teljesen egyforma észt hármasikrek

sport
2016 május 27., 04:41
comments 170

A „Trio to Rio” szlogennel vágtak neki az olimpiai selejtezőknek Luikék, az észt hármasikrek maratonfutásban, ami össze is jött nekik. Ezzel Leila, Liina és Lily Luik lehetnek az első hármasikrek az olimpiák történetében, akik ugyanabban a versenyszámban versenyezhetnek egymás ellen.

link Forrás
A Luik testvérek most 30 évesek, és 24 éves korukban kezdték a maratonfutást. Gyakorlatilag mindhárman ugyanúgy néznek ki, mindegyiküknak kék szeme és szőke haja van.

Először Liina vette rá a testvéreit, hogy foglalkozzanak komolyabban a futással, mert gyerekkoruk óta nagyon aktívak voltak. Mikor rájöttek, hogy kifejezetten jók benne, eldöntötték, hogy megpróbálkoznak az olimpiával is.

A testvérek egyébkén külön élnek egymástól, de telente rendszeresen edzőtáboroznak együtt Kenyában. A riói olimpiára azonban Észak-Olaszországban készülnek majd. Az nem túl valószínű, hogy sikerül összehozniuk, hogy mindhárman egyszerre álljanak dobogóra, mert az eredményeik azért jóval elmaradnak a kenyai Tiki Gelanától.

Gelana olimpiai rekordja tavaly 2:23:7 volt, míg a közülük legjobbnak számító Leila 2013-ban csak 2:37:12-t tudott futni Sanghajban. Luikék azt mondták, hogy Rióban leginkább az a céljuk, hogy együtt érjenek célba, és meg tudják dönteni az egyéni rekordjukat. (Reures)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.