Van ez a hétéves seggfitneszvideó a Youtube-on

TUDOMÁNY
2016 május 27., 14:41
comments 56

Annak az esélye, hogy telitalálatosunk legyen a hatos lottón, kb. 1:16 millióhoz - viszont arra, hogy 85 éven belül ismétlődjenek a nyerőszámok, már jobb esély van 1:2-nél.

link Forrás

Na, de mekkora esély van arra, hogy egy feszesebb feneket igérő fitneszvideónak a Youtube olyan url-t generáljon, ami arra végződik, hogy

anus?

Az "anus" négy karakterből áll, a youtube pedig az angol ábécé 26 betűjét (kétszer, mert kis- és nagybetűk is lehetnek)*, 10 számot és pár (talán nyolc? legyen nyolc!) speciális karaktert használ, vagyis annak, hogy a véletlenszerűen generált url utolsó négy betűje "anus" legyen

1:24 millióhoz.

Vagyis elméletben majdnem kétszer akkora esély van rá, hogy bármilyen, a Youtube-ra feltöltött videó url-je anusra végződjön, mint az öttalálatosnak a lottón - ami 1:44 millióhoz. Hogy annak mekkora esélye van, hogy pont egy seggfitnesz-videó url-je végződjön "anus"-ra? Ahhoz pár adatot még be kéne szerezni:

  • hogy hány videó van összesen a Youtube-on;
  • és ezek közül mennyi seggfitneszvideó.

Szívesen elfogadok segítséget!

*Edit 17:11: a cikk eredetijében nem emeltem ki, hogy 2x26 betűvel számoltam.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.