Elmebeteg gyilkost hajszolnak Svájcban

bűnügy
2016 május 29., 11:08
comments 29

Nagy erőkkel keres a svájci rendőrség egy elítélt gyilkost, aki szombatra virradó éjszaka szökött meg Aargau kantonban a Königsfelden in Windish-i pszichiátriai klinikáról.

A 22 éves gyilkos a tájékoztatás szerint "erőszakos úton szökött meg" szombat hajnalban. A rendőrség közelebbit nem tud a tartózkodási helyéről, egy szóvivőjük szerint "azóta bárhol lehet, akár Svájcot is elhagyhatta".

A svájci állampolgárságú elítélt 2009-ben, 16 évesen egy darab fával agyonütött egy 17 éves fiatal nőt.

Szakértők nagy fokú pszichés zavartságot állapítottak meg a férfinál. Egy ideig börtönben tartották fogva, később áthelyezték az aargaui klinika zárt osztályára, amelynek azonban nincs külön szigorúan őrzött részlege, hanem csak "alacsony és közepes szintű" biztonsági követelményeknek felel meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.