A NER legdurvább szava-verseny: lehet, hogy ez az?

életmód
2016 május 30., 08:11
comments 163

A mindenkori magyar rezsimekben nem a lopás a legrosszabb, nem is az, hogy egyre kínosabb külföldön bevallani, hogy honnan jöttem, hanem azok a rémes szavak, amiket kitalálnak. De a borzalomnak van olyan fokozata, ahol a verbális terror egyszer csak átfordul tiszta élvezetbe. Ez történt, amikor megkaptam a linket Gábortól, és a vonatkozó weboldalon először olvashattam el azt, hogy

MEGYERIKUM


Mi a hóhér, ez valami speciálisan újpesti dolog lehet? Nem, még annál is rosszabb! A vonatkozó Győr-Sopron-megyei értéktárban - úristen, még egy kegyetlen NER-kifejezés - szóval így nevezik a megyei értéktárban elhelyezett megyei különlegességeket, vagyis a helyiérdekű hungarikumokat.

Erről egyelőre nem akarok többet beszélni, most a sebeimet nyalogatom, Gábor, köszi szépen!

Ja, és a megyei értéktár-weboldal igazi magyar megyerikumsága az, hogy lényegében minden link ugyanoda mutat rajta. Egy olyan oldalra, ahol lényegében nincs semmi, viszont tovább sem lehet róla jutni sehová.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.