Az orosz reformbizottság új tagja felszólította Putyint, hogy az ország gazdasági érdekeire való tekintettel enyhítsen a geopolitikai feszültségeken

külföld
2016 május 30., 16:26
comments 95

Alekszej Kudrint, a volt orosz pénzügyminisztert Putyin nemrég nevezte ki a gazdasági reformokat előkészítő bizottság egyik tagjává.

Lehet, hogy már meg is bánta, mivel egy múlt heti ülésen, amin Putyin is ott volt, Kudrin felszólította az államfőt, hogy Oroszország gazdasági érdekeit szem előtt tartva enyhítse az Oroszország és a Nyugat közötti geopolitikai feszültségeket – írja a Vedomosztyi kiszivárgott értesüléseire hivatkozva a Moscow Times.

Kudrin a testület ülésén azt mondta, hogy Oroszország technológiailag visszafejlődik, és hogy a lemaradást csökkentsék, az országnak integrálódnia kellene a nemzetközi ellátási láncokba. Ezzel arra célzott, hogy az orosz-ukrán konfliktus miatti oroszellenes nyugati szankciók – amiket júliusban fognak meghosszabbítani – és az alacsony olajárak kicsinálják az orosz gazdaságot.

A gazdasági reformbizottság más rossz hírekkel is szolgált: javasolták a nyugdíjkorhatár emelését, mivel az orosz nyugdíjrendszer már nem fenntartható.

Putyin egyébként állítólag beismerte, hogy Oroszország bizonyos területeken le van maradva, de azt ígérte, az élete végéig védeni fogja az 1000 éves ország szuverenitását. (Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.